Solidaritetsfondet er godt etablert i Bodø, og er idrettens svar på økonomiske barrierer for deltagelse
Solidaritetsfondet er godt etablert i Bodø, og er idrettens svar på økonomiske barrierer for deltagelse

Solidaritetsfondet: Idrettens svar på økonomiske barrierer for deltagelse

Økonomi er i økende grad en barriere for deltagelse i fritidsaktiviteter. Solidaritetsfondet er en del av Bodøidrettens løsning for å sikre idrettsglede for alle med lik mulighet for deltagelse.

Solidaritetsfondet skal inkludere barn og unge der økonomi er en barriere for deltagelse i idretten, samt forebygge utenforskap og sosial ulikhet. 

Bodø idrettsråd har i 2023 mottatt midler fra Samfunnsløftet og Kulturdepartementet til å etablere Solidaritetsfond. Alle midlene Bodø idrettsråd har mottatt har gått ut til idrettslag som har etablert Solidaritetsfond i idrettslag.  I løpet av 2023 har hele 17 idrettslag etablert solidaritetsfond. 

Idrettslag i Bodø som har Solidaritetsfond

Midler fra Bodø kommune

Politisk ledelse i Bodø kommune vedtok å bevilge 500.000,- til Solidaritetsfondet til Bodø idrettsråd i deres budsjett, det vil si at fra 2024 vil flere idrettslag i Bodø ha muligheten til å opprette, samt fylle opp sine fond. 

Hvordan etablere Solidaritetsfond?

Bodø idrettsård forvalter søkeordningen for opprettelse av Solidaritetsfondet i idrettslagene. Veileding til hvordan idrettslag kan etablere Solidaritetsfond ligger her: 

Hvordan etablere Solidaritetsfond

Bodø idrettsråd vil i løpet av januar sende mer informasjon til idrettslagene i Bodø om hvordan man kan søke om å etablere Solidaritetsfond.